Çiçek hediye etmek yıllar boyunca sevdiğini belli etmenin en güzel yollarından biri olmuştur. Birçok çiçek anlamına göre tercih edilir. Buna rağmen tüm çiçekler sevginizi aynı şekilde temsil etmeyebilir. Sevgi ve aşk anlamına gelen çiçekler, aynı zamanda dostluğu da simgeleyebilir. Çiçeklerin anlamını bilmek ve hediye edeceğiniz kişi için doğru anlamı ifade etmesini sağlamak için bu içeriğe göz atabilirsiniz. Sevgiliye alınacak anlamlı çiçekler, duygu ve düşüncelerinizi ifade edebilmek için güzel bir araçtır.

Sevdiğinizi söylemek konusunda kararlısınız ancak hangi çiçeği seçeceğinize karar veremiyor musunuz? İşte, sizin için hazırladığımız aşkınızı en güzel tarif edecek 12 çiçek önerisi…

Gül

Çiçek denildiğinde akla ilk gelen çiçekler arasında yer alanlardan biri kesinlikle güldür. Güller, kadınların vazgeçemediği çiçek türleri arasında yer alır. Aynı zamanda sevgiliye alınacak çiçek türleri arasında bulunur. Romantik çiçek alternatiflerinden biri olan gül, sevgilinizi mutlu etmek için yeterli olacaktır. Güller arasında tutkuyu temsil eden kırmızıyı ya da masumiyeti temsil eden beyazı tercih edebilirsiniz.

Orkide

Mor, pembe ve beyaz renklere sahip olan orkideler zarafeti temsil eder. Sevgiliye alınacak saksı çiçekleri arasında yer alan orkide, özel anlamları ile dikkat çeker. Özel günlerde sevgilinizi mutlu etmek için tercih edebileceğiniz orkideler, zarif görünümü ile sevdiğinizi mutlu eder. Masumiyeti ve zarafeti simgeleyen beyaz orkideyi tercih ederek sevgilinizi değerli hissettirebilirsiniz.

Lavanta

Estetiği ve güzelliği sembolize eden lavanta, aynı zamanda ihtişam anlamına da gelir. Çiftler arasında birbirine hediye edildiği zaman sadakat ve bağlılığı çağrıştıran lavantalar, sevgilinize hediye etmek için iyi bir tercihtir.

Karanfil

Karanfil, içtenliği ve samimiyeti çağrıştırır. Bu nedenle hediye etmek için tercih ettiğiniz bir karanfil buketi, sevdiğinize olan saf duygularınızı ve bağlılığınızı göstermenin güzel bir yolu olabilir. Bunun için pembe veya kırmızı karanfilleri tercih edebilirsiniz.

Papatya

Beyaz ve sarı renkleri ile papatyalar, temiz kalbi, saf aşkı ve samimiyeti simgeler. Özel günlerde sevgilinize hediye edebileceğiniz çiçek türleri arasında yer alır. Doğallığı ve samimiyeti temsil eden papatyalar, sevgilinizi derinden etkilemek için güzel bir seçenektir.

Gerbera

Görünüşü ile kendine hayran bırakan gerbera çiçeği masumiyeti simgeler. Sevdiğiniz kadını mutlu etmek için tercih edebileceğiniz gerbera çiçekleri, sevdiğinizi güvende ve değerli hissettirir.

Lale

Özel günlerin vazgeçilmez çiçeklerinden olan laleler, güzel kokuları ile tanınır. “Kusursuz sevgi” anlamına gelen laleler, birbirinden farklı rengi ile değişik anlamlara gelir. Sadakati temsil eden mor lalelerin yanında güçlü bir aşkı temsil eden kırmızı laleler yer alır. Beyaz laleler karşıdaki kişiye değer verdiğinizi gösterirken sarı laleler umutsuz aşkları simgeler.

Sukulent

Paylaşım, sağlık ve dinçlik anlamlarına gelen sukulentler, sevgiliye hediye edilebilecek çiçeklerdendir. Bu dikensiz kaktüsleri sevgilinize hediye ederek her güzel duygumuzu paylaşalım diyebilirsiniz. Estetik hatlara sahip olan sukulent çeşitleri ile sevgilinize dinç ve sağlıklı bir ömür de dileyebilirsiniz.

Krizantem

Beyaz, mavi ve mor renklerde olan krizantemler hem arkadaşlık hem de sevgi duygularınızı ifade etmek için güzel bir seçimdir. Güzel kokulu ve narin bu çiçekler, sadakat ve neşe mesajı verir. Bu nedenle sevgilinize hediye ederek ona sadakatini belli edebilir ve neşeli günler dileyebilirsiniz.

Menekşe

Sevgiyi ve sadakati simgeleyen menekşeler, çiçeği burnunda çiftlerin birbirlerine duygularını ifade edebilmesi için güzel bir yoldur. Siz de sevdiğinize içinizdeki duyguları anlatmak istiyorsanız onun için hazırlanmış olan bir buket menekşeyi hediye edebilirsiniz.

Tasarım Çiçek

Bir buket içerisine istenen çiçeğin konulabileceği tasarım çiçekler, sevgilinizin hayran kalacağı bir görüntüdür. Tasarım çiçekler sayesinde hem istediğiniz anlamlara gelen çiçekleri seçerek bir araya getirebilir hem de sevgilinize hoş bir görüntü hediye edebilirsiniz. Saksıda tasarım çiçek alternatiflerini tercih ederek sevgilinizi mutlu edebilirsiniz.